ЖИТТЯ

Понад 25 тисяч українців помилково отримали 6500 гривень за “єПідтримкою”

В перші місяці війни в Україні була запроваджена програма “єПідтримка”. Однак було виявлено, що більше 25 тисяч осіб отримали її помилково. Це працівники бюджетних установ, які не мали права на отримання відповідної допомоги.

Про це в інтерв’ю УНІАН заявив міністр фінансів Сергій Марченко, повідомляє Інформатор.

Мінфіном була проведена верифікація Реєстру отримувачів допомоги в рамках програми за період з 7 по 31 березня 2022 року. Відомо, що гроші отримали майже 4,8 мільйонів українців. Нагадаэмо, програма “єПідтримка” – це одноразова виплата тим, хто втратив роботу, розміром в 6500 гривень.

Були виявлені 25524 особи, які є працівниками бюджетних установ і не мали права на отримання відповідної допомоги. Таким чином понад 165 мільйонів гривень було  виплачено помилково.

“На 11 липня на небюджетний рахунок Мінекономіки повернуто кошти у сумі близько 12 млн гривень, із них: майже 9 млн гривень – фізичними особами. Майже 3 млн грн повернуті уповноваженими банками, як невикористана одноразова матеріальна допомога”, – розповів Сергій Марченко.

Раніше Інформатор повідомив про те, що антибіотики в Україні тепер продають лише за електронним рецептом. Деталі дізнайтеся за посиланням.

Юлія Кожемяка

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас