ЖИТТЯ

Рафаель Гроссі відвідає Запорізьку АЕС

Генеральний директор МАГАТЕ невдовзі відвідає Запорізьку АЕС для чергової ротації експертів агентства. Рафаель Гроссі хоче особисто ознайомитися із ситуацією на станції після руйнування греблі Каховської ГЕС. Також хоче зустрічі з російським «керівництвом» ЗАЕС. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Енергоатома”.

«Ми збираємося провести чергову, 16-ту ротація персоналу, тож я їду з кількома експертами. Я поговорю з російським «керівництвом» станції, подивлюся, як розв’язується проблема з водою для охолодження станції, після руйнування минулого літа Каховської греблі». – сказав генеральний директор МАГАТЕ.

Крім того, Гроссі має намір уточнити довгострокові плани станції, які передбачають спробу перезапустити один або кілька реакторів, адже це питання має глибокі наслідки для ядерної безпеки. На ЗАЕС регулярно виникає проблема втрати зовнішнього електроживлення, необхідного для охолодження реакторів.

Раніше ми повідомили про те, що недопуск експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕС є спробою приховати справжню ситуацію на станції. Також загарбники залякують та арештовують працівників ЗАЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас