ЖИТТЯ

Недопуск експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕС є спробою приховати справжню ситуацію на станції

Загарбники не пропускають МАГАТЕ до до всіх зон Запорізької АЕС. Таким чином вони намагаються приховати справжню ситуацію на станції. Аби відновити ядерну безпеку слід демілітаризувати та деокопувати ЗАЕС і прилеглі території.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення “Енергоатома”.

За словами президента Енергоатома Петра Котіна, факт недопуску експертів моніторингової місії Агентства до реакторних залів, де розташовані активні зони реакторів і міститься відпрацьоване ядерне паливо, може бути спробою російських окупантів приховати справжню ситуацію на ЗАЕС.

За інформацією Міжнародного агентства з атомної енергії, фахівці моніторингової місії не можуть отримати доступ до всіх зон майданчика, зокрема до реакторних залів блоків №№ 1, 2 і 6. Залишається обмеженим доступ і до деяких частин турбінних залів реакторних блоків №№ 3, 4 та 6, а також до дахів реакторних відділень.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники залякують та арештовують працівників ЗАЕС. Також ми писали, що за час повномасштабного вторгнення Запорізька АЕС вісім разів переходила у аварійний режим.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас