ЖИТТЯ

Загарбники нанесли збитків Запорізькій АЕС на сумму понад 30 мільярдів гривень

З початку повномасштабного вторгнення Запорізька АЕС витримала вісім блекаутів. Обладнання найбільшої атомної станції в Європі деградує. Персонал станції знаходиться під постійним тиском, знущаннями та тортурами.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатома”.

Збитки, нанесені тільки під час захоплення Запорізької АЕС попередньо сягають щонайменше 30 млрд грн.  Остаточну суму збитків можна буде встановити лише після звільнення ЗАЕС та реальної оцінки всієї заподіяної шкоди.

За словами в.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, недоотримана вигода Компанії через простій ЗАЕС у 2022 році становить 55 млрд грн, у 2023-му – понад 112 млрд грн. Після державної реєстрації Акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», Запорізька атомна електростанція незмінно залишається частиною Компанії.

«Її майно передається до статутного капіталу так само, як і майно інших відокремлених підрозділів. Єдина відмінність полягає у тому, що незалежна оцінка майна ЗАЕС проводитиметься після повної деокупації Енергодара», – сказав Петро Котін.

Раніше ми повідомили про те, що недопуск експертів МАГАТЕ до реакторних залів ЗАЕС є спробою приховати справжню ситуацію на станції. Також загарбники залякують та арештовують працівників ЗАЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас