ЖИТТЯ

Загарбники не пускають експертів МАГАТЕ до реакторних залів трьох енергоблоків Запорізької АЕС

Два тижні группа МАГАТЕ не має доступу до реакторних залів трьох енергоблоків Запорізької АЕС. Також експерти не мають змоги потрапити до деяких турбінних залів станції. окрім обмежень доступу, команда МАГАТЕ виявила у енергоблоці №6 відкладення борної кислоти.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центру Енергодару.

Експерти МАГАТЕ не можуть отримати доступ до всіх частин майданчика. Протягом останніх двох тижнів загарбники не дають доступ до реакторних залів блоків №1, №2 і №6. Це перший випадок, коли експертам МАГАТЕ не був наданий доступ до реакторного залу блоку, який перебував у холодному зупині. Команда й надалі запитуватиме цей доступ.

Протягом останнього тижня залишається обмеженим доступ до деяких частин турбінних залів ЗАЕС, зокрема до зон блоків №3, №4 та №6. МАГАТЕ все ще очікує на запланований на 19 грудня доступ до дахів реакторів.

Під час обстеження приміщень системи безпеки 6-го блоку експерти помітили відкладення борної кислоти на клапанах, насосі й на підлозі кількох приміщень у будівлі захисного контуру. Загарбники проінформували, що джерелом витоку є один із резервуарів для зберігання борної кислоти.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники залякують та арештовують працівників ЗАЕС. Також ми писали, що за час повномасштабного вторгнення Запорізька АЕС вісім разів переходила у аварійний режим.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас