ЖИТТЯ

Допомагав загарбникам: мешканцю Енергодару повідомили про підозру у державній зраді

СБУ викрила ворожого поплічника, який передавав загарбникам відомості про ЗСУ, інформацію про учасників АТО/ООС та патріотично налаштованих мешканців тимчасово окупованого Енергодара. Комерсанту повідомили про підозру у держзраді. Зараз він переховується на тимчасово захоплених територіях.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центра Енергодару.

З початку війни місцевий автопідприємець Енергодару підтримав загарбників та пішов з ними на співпрацю. Він надавав їм послуги на власному СТО з обслуговування та ремонту техніки. Згодом зрадник отримав завдання по збору даних щодо місць розташування військової техніки і особового складу Сил оборони України.

Для збору інформації посіпака використав свої зв’язки на підконтрольній українській владі території, у тому числі «в темну» отримував дані від контактів, безпосередньо пов’язаних із забезпеченням Сил оборони України. Також він мав знайомих серед чинних військовослужбовців ЗСУ, яким телефонував та у нібито дружніх розмовах випитував місця дислокацій їхніх підрозділів.

Також зрадник отримав завдання від кураторів повідомляти про колишніх учасників АТО/ООС, військовослужбовців, правоохоронців та проукраїнськи налаштованих мешканців Енергодара. Отримані відомості фігурант одразу передавав російським спецслужбам рф.

За його «наводкою» були затримані десятки людей, яких доправляли до місцевих райвідділків окупаційних «правоохоронних органів», де громадян допитували із застосуванням тортур. Під час допитів з потерпілих «вибивали» інформацію про місця перебування українських патріотів на території району та схиляли до співпраці з підрозділами рф.

Він надавав військовим рф дані та інформацію щодо більш тактично вдалого місця географічного розташування російських підрозділів на околицях та території Енергодара для ведення бою і здійснення військового опору Силам оборони України.

Наразі він переховується на тимчасово окупованій території Запорізької області. Співробітники СБУ встановили його місцеперебування та вживають необхідні заходи для притягнення його до відповідальності. Слідчі органів безпеки зібрали беззаперечні докази співпраці фігуранта з ворогом та заочно повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомили про те, що СБУ затримала колаборанта з Херсону, який під виглядом переселенця втік до Кривого Рогу. Також колаборантка з Нікополя отримала строк за підтримку росії.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас