ЖИТТЯ

СБУ повідомила про підозру російській співачці Чичеріній

Служба безпеки України зібрала доказову базу на російську співачку Юлію Чичеріну. Вона погрожувала українцям сибірськими концтаборами. А  напередодні 2023 року опублікувала на своєму youtube-каналі відеозвернення, в якому закликала наших військових здаватися у російський полон.

Крім того, під час свого концерту співачка погрожувала українським захисникам ув’язненням до концтаборів у Сибіру. Про це Служба безпеки України повідомила у своєму Telegram-каналі , передає Інформатор.

Відео співачки підхопили пропагандисти кремля. Його також поширювали у Telegram-каналах терорганізацій «л/днр».

Також після теракту в Оленівці Чичеріна приїхала туди з концертом. І знову закликала місцевих вступати до лав загарбників. У своїх гаслах вона виправдовувала тимчасову окупацію частини України.

Мовно-лінгвістична експертиза СБУ підтвердила факти підривної діяльності на користь рф. На підставі зібраних доказів Чичеріній повідомили про підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1, ч. 2 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Нагадаємо, що у березні 2022 року Чичеріна прибула до Енергодара та зняла прапор із будівлі місцевої мерії. Тоді правоохоронці кваліфікували її злочинні дії за двома статтями. Відомо, що російській співачц загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше ми повідомили про те, що судитимуть машиніста “Укрзалізниці” за роботу на ворога. Також про те, що мешканець Дніпропетровщини передавав російському блогеру данні про позиції ЗСУ. А також про те, що житель Запоріжжя через приховані камери вздовж доріг планував транслювати росіянам переміщення ЗСУ.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас