ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині 49-річний чоловік систематично знущався з матері

Криворізькі поліцейські повідомили про підозру 49-річному чоловіку. Він неодноразово ображав власну матір. Нецензурно висловлювався на її адресу. Мати замовчувала факти насильства. Але згодом почала звертатися до поліції.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції в Дніпропетровській області, передає Інформатор.

Правоохоронці неодноразово спілкувались з кривдником. Тричі притягували його до адміністративної відповідальності (ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Чоловіка це не зупиняло і він продовжував робити своє.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. 22 листопада вони оголосили кривднику підозру за ст. 126-1 (домашнє насильство) ККУ. І вже 28 листопада  справу скерували до суду.

Нагадаємо, наразі триває всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». З цього приводуза даними Нацполіції, від початку року до них надійшло майже 244 тисячі заяв та повідомлень від громадян. З них звернень від жінок – 76,5 %, ще понад 20% повідомлень від чоловіків та понад 3% від загальної кількості – це звернення від дітей. Слідчі розпочали понад 2,3 тисячі кримінальних проваджень. Майже 2000 кривдникам вже повідомлено про підозру.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікопольському районі за тиждень “швидка” двічі виїжджала на виклики про домашнє насильство. Також про те, що на Дніпропетровщині жінка нецензурно ображала співмешканця, за що пішла під суд. І про те, що у Покровській громаді з початку року зафіксовано 15 випадків домашнього насильства. у Нікополі вітчим катував та прив’язував ланцюгом 5-річного пасинка.

 Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас