ЖИТТЯ

На ЗАЕС енергоблок №5 перевели у стан “холодного зупину”

На Запорізькій АЕС енергоблок №5 переводять у стан “холодного зупину”. Причиною для цього став виток реагентів. МАГАТЕ має намір встановити причину бору в контурі охолодження. Так, на станції для виробництва пари та опалення в “гарячому стані” залишається лише один енергоблок. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центру Енергодару.

Перехід 5-го енергоблока у режим “холодного зупину” розпочався 20 листопада. Блок №4 залишиться у гарячому стані. Окупаційна адміністрація на даний момент немає планів виведення другого блоку у гарячий зупин замість блоку №5. Після холодного зупину на ЗАЕС проведуть випробування, щоб визначити, чому у вторинному контурі охолодження одного з парогенераторів блоку було виявлено низький рівень бору.

Концентрація бору в ураженому контурі охолодження залишається нижчою за межі, дозволені його технічними характеристиками. У вторинному контурі охолодження не виявили радіоактивності. Борована вода використовується в теплоносії першого контуру для підтримки ядерної безпеки.

Також, 17 листопада запрацював один з трьох дизельних котлів потужністю 17,4 мегавата, розташованих за межами майданчика. Він забезпечує додаткове опалення Енергодара.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькій АЕС стався частковий блекаут. Також загарбники примушують українських працівників ЗАЕС підписати контракт з росатомом до Нового року.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас