ЖИТТЯ

В Енергоблоці №5 Запорізької АЕС продовжується виток реагентів з першого контура в другий 

Загарбники перевели енергоблок №5 у “гарячий” стан. Через злочинні дії загарбників стався інцидент з витоком реагентів із першого контура реактора в другий. Подія трапилась через некомпетентність російського начальника зміни хімічного цеху, котрий втратив контроль за насиченням фільтрів спецводоочистки, вода першого контуру з розчином борної кислоти потрапляє в деаератор машзалу, а звідти знову на всі парогенератори.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатому”.

«Дії рашистів є абсолютно некомпетентними. Їхні намагання вивести з ремонту енергоблок №3 та розігріти його до «гарячого» стану, щоб натомість енергоблок №5 вивести в «холодний зупин», є черговою спробою продовжити ядерний шантаж і пошкодити обладнання ще одного енергоблока АЕС», – наголосив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Такі дії окупантів можуть призвести до втрати цілісності трубок парогенераторів, що безперечно не відповідає регламенту безпечної експлуатації енергоблока АЕС.

Раніше ми повідомили про те, що на Запорізькій АЕС стався частковий блекаут. Також загарбники примушують українських працівників ЗАЕС підписати контракт з росатомом до Нового року.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас