Нікополь До сайту

До України могли завезти отруйні мандарини з Єгипту

З Єгипту до України могли завести отруйні мандарини. Також вони потрапили до Греції. Вміст пестициду диметоат у фруктах перевищує допустиму норму у 33 рази.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Інформатор Дніпро.

Реклама

Чи потрапили фрукти на прилавки українських магазинів — наразі невідомо. Станом на 21 листопада реакції від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів не було.

Диметоат використовують для боротьби з шкідниками в сільському господарстві. Потрапити до організму людини він може через рот, пори шкіри або при вдиханні. Небезпечна речовина може спровокувати діарею, нудоту, пітливість, розмитість зору та утруднене дихання.

Експортером продукції є: DROSERO TRADE S.M. P.C., Giannitsa, Отримувачем в Україні це ТОВ «Фудком», вул. Залізничне шосе 57, місто Київ, 01014, доставлені до села Мартусівка, Бориспільського району, Київської області. Продукцію повинні вилучити з обігу за два робочі дні.

Реклама

У людини можуть спостерігатися дезорієнтація, дратівливість, погіршення пам’яті та концентрації, кошмарні сни, проблеми з мовленням і навіть розлад серцево-судинної системи. Якщо у вас є підозра на отруєння диметоатом, зверніться до лікаря.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщину могли завезти небезпечні соуси з Нідерландів. Також до України завезли небезпечні сири з Франції.

Анна Томілова

Реклама