ЖИТТЯ

На Дніпропетровщину могли завезти небезпечні соуси з Нідерландів

На полиці магазинів у Дніпропетровській області міг потрапити небезпечний соус з Нідерландів. У продукції компанії Lekkerkerker Food виявили паличку Bacillus cereus. Для людини вона дуже токсична.

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на Держпродспоживслужбу у Дніпропетровській областіта на Інформатор Дніпро.

Продуктові магазини, які реалізують продукцію цієї компанії, мають вилучити товар з продажу протягом двох днів. І письмово проінформувати Держпродспоживслужбу.

Якщо ви випадково побачили соус від цього виробника – прохання повідомляти відповідні органи Держпродспоживслужби за телефоном: (099) 723-16-99.

Чим небезпечна Bacillus cereus

Бактерія дуже токсична для людини. Вона викликає жіарею, нудоту, кольки. Іноді може викликати нудоту та блювання. Симптоми виникають через декілька годин після отруєння. Обидва випадки проходять самостійно, однак можливі серйозні ускладнення у людей зі слабким імунітетом.

У новонароджених Bacillus cereus може викликати менінгіт, бронхопневмонію, остеомієліт, абсцес мозку, панофтальміт, ендокардит, сепсис.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині тимчасово заборонили ввозити яйця та птицю з Польщі. Також читайте коментар поліції та які порушення знайшли у закладі Дніпра, де люди масово отруїлись шаурмою.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас