ЖИТТЯ

На Дніпропетровщину могла потрапити отруйна зелена кава з Німеччини

В Україну з Німеччини могла потрапити небезпечна кава. Вона може викликати важкі ускладнення в організмі людини. І навіть призвести до коми. 

Через систему швидкого оповіщення для харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) надійшло повідомлення від 10 жовтня 2023 року № 2023.6874 стосовно виявлення хлорпірифосу в органічній зеленій каві (походженням з Гондурасу). Продукт експортувався з Німеччини (відправник: Rehm & Benecke Coffee GmbH & Co., Hamburg) до України (отримувач: ТОВ “Кофітон”, вул. Ломоносова 75 а, м. Київ, 03189).

Людей закликають бути обережними й не купувати даний товар. А у разі виявлення цієї кави, обов’язково повідомити Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Для цього можна залишити електронне звернення, або ж зателефонувати у регіональне відділення: (099) 723-16-99.

Оновлено:

ТОВ “КОФІТОН” зазначає, що ввозить на територію України лише той товар, який пройшов відповідну сертифікацію та дозволений для споживання в Україні. Окрім того, хлорпірифос в органічній зеленій каві знайшли в обмеженій партії в Європі. 

“Як тільки стало відомо про вказані обставини, розуміючи всю відповідальність, Товариство невідкладно вжило всіх заходів щодо вилучення з обігу та недопущення реалізації даної партії імпортованої кави. Окрім того, Товариство звернулося до ДП “УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ” про проведення випробувань імпортованого товару на вміст хлорпірифосу. Наразі повторний аналіз триває”, — йдеться у коментарі компанії.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщину могли завезти небезпечні соуси з Нідерландів. Також читайте, які порушення знайшли у закладі Дніпра, де люди масово отруїлись шаурмою.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас