ЖИТТЯ

СБУ затримала колаборанта з Херсону, який під виглядом переселенця втік до Кривого Рогу

СБУ викрила на Дніпропетровщині чергового колаборанта. Чоловік підтримував загарбників та охоче співпрацював під час захоплення Херсона. Пізніше він під виглядом переселенця втік до Кривого Рогу.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення управління СБ України у Дніпропетровській області.

Колаборантом виявився очільник Херсонського автопідприємства. Він підтримав загарбників і запропонував їм «інтегрувати» свій бізнес на користь росії під час захоплення Херсону. Згодом він мав намір розширити свій «бізнес» на інші тимчасово захоплені регіони.

Після визволення Херсона чоловік під виглядом переселенця втік до Кривого Рогу, де сподівався не тільки «відсидітись», щоб уникнути правосуддя, але й планував відкрити там нове підприємство з автоперевезень. Та СБУ зірвали його «плани».

Наразі слідчими СБУ йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Він перебуває під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомили про те, що колаборантка з Нікополя отримала строк за підтримку росії. Також на Дніпропетровщині СБУ затримала посадовицю “Укрзалізниці”, яка готувала повітряний удар росіян.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас