ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині СБУ затримала посадовицю “Укрзалізниці”, яка готувала повітряний удар росіян

Контррозвідники Служби безпеки затримали у Дніпрі ще одну інформаторку окупантів. Зловмисницею виявилась посадовиця місцевого підрозділу “Укрзалізниці”, яку російські військові залучили до співпраці на початку 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України, передає Інформатор.

За вказівкою російського куратора ворожа поплічниця збирала розвіддані про місця базування Сил безпеки та оборони на території обласного центру.

Розвідінформація потрібна була загарбниками для підготовки прицільних повітряних атак по стратегічно важливих об’єктах транспортної інфраструктури України.

Зловмисницю було своєчасно викрито і затримано вдома співробітники СБУ. За даними слідства, російська інформаторка була на «прямому» зв’язку з кадровим російським військовим, який перебував на окупованій частині Донеччини.

На Дніпропетровщині СБУ затримала посадовицю "Укрзалізниці"

На Дніпропетровщині СБУ затримала посадовицю “Укрзалізниці”

У поле зору російської спецслужби посадовиця потрапила через свою деструктивну активність у російських пабліках, де вона публікувала пропозиції щодо допомоги окупаційним військам.

Для збору розвідданих фігурантка об’їжджала територію міста на громадському транспорті й приховано фотографувала об’єкти.

Під час обшуку за місцем проживання жінки виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російським «куратором». Фігурантці повідомили про підозру.

Жінка - прихильниця росіі

Жінка – прихильниця росіі

Наразі вона під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Раніше ми повідомили про те. що на Дніпропетровщині 34-річна жінка за сім тисяч доларів переправляла за кордон чоловіків. Також СБУ затримала співробітника «Укрзалізниці», який здавав ворогу дані про ЗСУ.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас