ВЛАДА

Чи буде у Нікополі водосховище і скільки часу піде на його відновлення

Експерти «Укргідроенерго» вважають, що після війни Каховську ГЕС треба обов’язково відновити. Зробити це можна у стислі терміни, якщо буде відповідне фінансування. Проте точні дати ніхто не називає.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Інформатор.

Вже зараз фахівці підрахували скільки часу піде на відновлення гідроелектростанції та нашого водосховища. У Нікополі його можуть відновити приблизно за 10 років, бо на відбудову самої ГЕС знадобиться близько 7 років. На узгодження всіх планів та робіт віддають 2 роки. Ще два роки піде на заповнення сховища водою.

Однак все це можливо лише після деокупації всієї території України, пише Лукашук. Також треба ще знайти гроші на втілення проєкт у життя.

Важливим аспектом відновлення Каховської гідроелектростанції є повоєнний розвиток української економіки. Без цієї гідроелектростанції не зможуть повноцінно розвиватися передові технології. Промисловості також залежить від енергетики. На думку Лукашука, саме вона має зіграти ключову роль в подальшій відбудові України.

Відновлення Каховської ГЕС стане не просто проєктом, а одним із символів відродження та надії для всієї України, зазначає голова облради.

Хочемо нагадати, яким було Каховське водосховище взимку до війни. І як гарно воно виглядало навесні та восени.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас