ЖИТТЯ

Зруйновано 11 прольотів верхньої частини греблі із 28-ми: відновити Каховську ГЕС неможливо

Російська армія вчиняє на українській землі екоцид. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що підрив Каховської ГЕС призвів до проблем із водопостачанням на півдні України, а також до екологічної катастрофи. Відновлення гідроелектростанції неможливе.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Міністерства внутрішніх справ України.

У результаті теракту на Каховській ГЕС було зруйновано 11 прольотів верхньої частини греблі із 28-ми. 3 машинної зали ГЕС стався витік 150 тонн мастила. Каховська ГЕС більше не підлягає відновленню.

До зони надзвичайної ситуації потрапили 180 населених пунктів Дніпропетровської, Миколаївської та Херсонської областей. Там проживало орієнтовно 875 тисяч населення. Щонайменше 34 особи загинули, ще 28 – отримали поранення. Безвісти зниклими вважаються 39 осіб.

3 підтоплених районів вивезли майже чотири тисячі людей та сотні домашніх тварин. Під час рятувальної операції в постраждалих районах врятовано 716 осіб, з них 30 дітей та 40 маломобільних осіб.

До ліквідації наслідків російського теракту щоденно залучалося понад дві тисячі осіб, три сотні одиниць техніки і більш як сотня плавзасобів. Та навіть під час рятувальної операції та евакуації населення окупанти неодноразово відкривали вогонь по людях. Загинув один рятувальник, 16 працівників інших служб – поранені.

Окрім того, Міністр внутрішніх справ відзначив, що найголовніша загроза для України та світу тепер існує довкола Запорізької атомної електростанції.

Раніше ми повідомили про те, що волонтер з Дніпра показав, як виглядає обміліле Каховське водосховище. Також ми повідомляли, що військові рф відпрацьовують ведення бойових дій на території окупованої Запорізької АЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас