ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині затримали прихильника “руського миру”, який дякував російському диктатору

СБУ викрила мешканця Дніпра, який мав ідейні антиукраїнські переконання. Він активно просував проросійські наративи з критикою діючої української влади.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби головного управління СБ України у Дніпропетровській області.

Після початку повномасштабного вторгнення рф чоловік активізував діяльність у забороненій соцмережі та на власній сторінці публікував деструктивний контент. Колишній підприємець мав невдоволення власним життям і звинувачував у цьому керівництво країни. На його думку, зміна чинної влади на прокремлівських маріонеток суттєво б покращила його ситуацію.

Основною тематикою антиукраїнських меседжів він обрав підтримку військової агресії проти нашої країни та насильницьку зміну державної влади в Україні. Контент, переважно, брав з проросійських пабліків і пропагандистських інтернет-ресурсів. Крім того, у власних коментарях ворожий поплічник дякував російському диктатору за розпочату війну в Україні й закликав його «звільнити» країну від нацизму.

Призначена лінгвістична експертиза підтвердила наявність публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу в країні. Співробітники СБУ блокували діяльність колаборанта та припинили ворожу пропаганду.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, яку він використовував у протиправній діяльності.
Наразі, в рамках розпочатого кримінального провадження російському прихильнику повідомлено про підозру за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

На Дніпропетровщині затримали прихильника "руського миру", який дякував російському диктатору

На Дніпропетровщині затримали прихильника “руського миру”, який дякував російському диктатору

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині викрили парафіянина УПЦ МП на антиукраїнській пропаганді. Також у Нікополі 71-річний чоловік отримав поранення через артобстріл росіян.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас