ЖИТТЯ

Житель Запоріжжя через приховані камери вздовж доріг планував транслювати росіянам переміщення ЗСУ

Житель Запоріжжя планував транслювати російським спецслужбам переміщення ЗСУ. Слідство встановило, що через анонімний чат йому давали інструкції, як саме налаштувати шпигунське обладнання. Наразі чоловіку повідомили про підозру у держзраді. Він знаходиться під вартою без права на заставу.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Україна та на Офіс Генерального прокурора. Викриттям агента рф займалась прокуратура та Управління СБУ в Запорізькій області.

На росію чоловік працював з вересня 2023 року. Він був на зв’язку з куратором ворожих спецслужб та виконував їх завдання, а саме – збирав інформацію про переміщення наших військових та військової техніки в зоні відповідальності військ «Таврія».

Вказівки від росіян зрадник отримував через месенджер. Йому давали чіткі інструкції  по передачі відео ворогу. Задля цього він мав придбати бездротові відеокамери й встановити їх в електрощити вздовж доріг обласного значення. Крім того, якісно їх замаскувати. У зрадника навіть була спеціальна карта-схема, де саме встановлювати камери. За планом ворога, ця спеціальна відеотехніка мала б в онлайн-режимі транслювати будь-який рух підрозділів ЗСУ по дорогах південно-східних областей України.

Затримали жителя Запоріжжя

Затримали жителя Запоріжжя

Наразі чоловіку повідомили про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Йому загрожує 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення.

Раніше ми повідомили про те, що мешканець Дніпропетровщини передавав російському блогеру данні про позиції ЗСУ.  Також на Дніпропетровщині затримали прихильника “руського миру”, який дякував російському диктатору.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас