ЖИТТЯ

Колишнього очільника окупаційної поліції Енергодара засудили до 13 років ув’язнення

Олексій Селіванов, який у березні 2022 року очолив окупаційну поліцію в Енергодарі, отримав заочний вирок за колабораційну діяльність. Його засудили до 13 років ув’язнення

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центру Енергодару.

29 березня 2022 року Селіванов Олексій оголосив у своєму телеграм-каналі про створення в Енергодарі та Мелітополі незаконних правоохоронних органів — «Энергодарского межрайонного управления милиции» та «Мелитопольского отдела милиции». Того ж дня він добровільно обійняв посаду начальника окупаційної поліції в Енергодарі та очолював фейковий орган з 29 березня по 10 травня 2022 року.

Здійснюючи протиправну діяльність в інтересах рф та з метою підтримання окупаційної влади в Енергодарі, зрадник організовував та керував оперативно-розшуковою діяльністю, охороною громадського порядку і громадської безпеки, досудовими розслідуваннями та іншими правоохоронними функціями. Потім він виїхав до Мелітополя, де добровільно обійняв посаду «заместителя начальника главного управления народной милиции Таврической губернии» і продовжив свою протиправну діяльність.

Дії селіванова суд кваліфікував за ч.7 ст. 111-1 КК України — добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території. Зараз Селіванов нібито перебуває на фронті та називає себе «командиром группы казачьего добровольческого отряда «Енисей».

Зрадника визнали винним та призначили покарання у вигляді 13 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади, установах, підприємствах та організаціях незалежно від форми власності строком на 13 років з конфіскацією усього належного йому майна на користь держави.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники планують перевести четвертий енергоблок ЗАЕС в режим гарячої зупинки. Також загарбники можуть створити умови для ядерного інциденту після деокупації Запорізької АЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас