ЖИТТЯ

Загарбники можуть створити умови для ядерного інциденту після деокупації Запорізької АЕС

Міністр енергетики Герман Галушенко звернув увагу на те, що ситуація довкола окупованої ЗАЕС є напруженою і становить потенційну загрозу для ядерної безпеки не тільки України, але і всієї Європи. Загарбники можуть створити умови для ядерного інциденту після деокупації Запорізької АЕС

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення Медіа Центру Енергодару.

Міністр енергетики Герман Галущенко на зустрічі з главою делегації ЄС, заступником генерального директора з питань енергетики Єврокомісії Массімо Гарріба, у межах 67-ї сесії Генеральної конференції МАГАТЕ констатував, що на сьогодні практично не існує міжнародного досвіду і протоколів відновлення роботи АЕС після збройних конфліктів, тому ситуація на ЗАЕС є унікальною і потребує особливої уваги.

Галущенко висловив занепокоєння, що росіяни можуть створити умови, які призведуть до ядерного інциденту вже після деокупації ЗАЕС. Аби не допустити цього, важливо організувати міжнародну місію, яка перевірить ситуацію на об’єкті й переконається у безпечності повернення АЕС в експлуатацію.

Раніше ми повідомили про те, що в Енергодарі українські діти відмовляються приймати «руський мир» у школах. Також загарбники використовують ЗАЕС як майданчик для обстрілу Нікопольщини.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас