ЖИТТЯ

Українська делегація провела зустріч із Рафаелем Гроссі

Українська делегація, очолювана міністром енергетики Германом Галущенком, провела зустріч із Главою МАГАТЕ в межах 67-ої сесії Генеральної конференції Агентства. Міністр відзначив, що росія ігнорує будь-які рекомендації МАГАТЕ щодо деокупації і не зважає на присутність представників Агентства на станції.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Енергоатома.

«росія продовжує обстрілювати українську енергетичну інфраструктуру, і важливо напрацювати план, як міжнародна спільнота, зокрема зусиллями МАГАТЕ, буде реагувати на подальші дії держави-терористки», — зазначив Герман Галущенко.

Рафаель Гроссі подякував міністру за інформативний виступ у межах Генеральної конференції та підтвердив, що зима буде дуже складною для України, але МАГАТЕ продовжить і надалі всебічно підтримувати і допомагати нашій державі. Деокупація Запорізької АЕС — це ключове питання для повернення безпеки над ядерним об’єктом. Гроссі запевнив, що після деокупації станції Україна може розраховувати на постійну підтримку МАГАТЕ до самого повернення її в експлуатацію і запуску в роботу всіх її енергоблоків.

Президент Енергоатома Петро Котін нагадав: допоки на станції перебувають загарбники, там не здійснюється відповідний технічний нагляд та відбувається деградація всього обладнання.

«Українські атомні електростанції та установки повинні безпечно працювати під повним суверенним контролем України та легітимного оператора — Енергоатома. На жаль, поточна ситуація на ЗАЕС дедалі погіршується, і аби не допустити аварії на станції, росіяни мають виконувати основоположні сім принципів ядерної й радіаційної безпеки та залишити українську станцію», — сказав Петро Котін.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники використовують ЗАЕС як майданчик для обстрілу Нікопольщини. Також українські спецпризначенці розповіли, як за один рейд в Енергодарі знищили в тилу ворога майже дві сотні загарбників.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас