ЖИТТЯ

З початку року на Дніпропетровщині вигоріло понад 2,6 тисяч гектарів екосистем

У 2023-му в екосистемах Дніпропетровщини сталося вже понад 3,6 тисяч пожеж. Палали суха трава, сільгоспугіддя, ліси. Найбільше загорянь сталося влітку. Головною причиною є нехтування правилами поводження з вогнем.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Дніпропетровської ОДА.

Через займання в екосистемах Дніпропетровщини вигоріло понад 2,6 тисяч гектарів. Лише ліси палали майже три десятки разів. Нині в області надзвичайний рівень пожежної небезпеки тому що зберігається тепла й посушлива погода.

Пожежі в екосистемах завдають величезних збитків. Вогонь випалює родючі чорноземи, зелені насадження. Гинуть тварини й птахи. Полум’я може перекинутися на оселі людей.

Навмисний підпал стерні під час військового стану прирівнююється до диверсії. Якщо призвів до серйозних наслідків. Відповідно покарання за це – суворе. Зловмисникам загрожує штраф до 21 420 гривень. Або ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині протягом доби вогонь знищив понад 55 гектарів екосистеми. Також на Дніпропетровщині чоловік через сварку з дружиною підпалив себе та помер.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас