ЖИТТЯ

Українські спецпризначенці розповіли, як за один рейд в Енергодарі знищили в тилу ворога майже дві сотні загарбників

Майже рік тому бійці спецпідрозділу «ДОЗОР», десятого окремого загону оперативного реагування, Державної прикордонної служби України десантувалися в районі окупованого Енергодара. Таких десантів було кілька.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на сюжет журналіста Андрія Цаплієнка для «1+1 марафон».

Боєць спецпідрозділу «ДОЗОР» розповів, що вони були там неодноразово. За один рейд у окупантів по втратам було 190 осіб.  Тоді росіяни заявили, що Україна, мовляв, хоче відбити Запорізьку АЕС.

«Ми вже підходили, вони запустили освітлювальні ракети і відразу, через пару хвилин, почала працювати по нам ворожа артилерія», — каже боєць ДПСУ.

Український десант, за версією рашистів, було повністю знищено. Але ось вони, «знищені» російською пресою, українські десантники: живі та здорові, продовжують наводити жах на окупантів і стверджують, що такої задачі — відбити атомну станцію — перед «ДОЗОРом» тоді не стояло.

«Ми виконуємо роль як десанту, так і катерів підтримки. Поки наші хлопці ходили по їхніх тилах, ми їх (окупантів, — ред.) з берега намагались відволікти, щоби на них менше звертали уваги», — зазначив боєць спецпідрозділу «ДОЗОР».

Яка ж насправді була задача десантних операцій в Енергодарі, бійці ДПСУ не розсекречують.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники продовжують набирати на ЗАЕС персонал з російських атомних електростанцій. Також Дмитро Кулеба заявив, що росія має припинити ядерний шантаж і вийти із ЗАЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас