ЖИТТЯ

Донька підозрюваного у вбивстві 16-річної дівчини у П’ятихатках, розповіла про батька

Підозрюваний у зґвалтуванні та вбивстві школярки — 46-річний Стас, батько п’ятьох дітей. Окрім старшої 17-річної, яка у цьому році вступила до училища, у нього ще троє синів та донька. Їхнім вихованням більше займається бабуся — мати батька, оскільки сам він їздив по заробітках.

Про свою маму діти майже нічого не знають — багато років тому її позбавили батьківських прав. Журналісту Дніпровської панорами вдалося поспілкуватися із родиною затриманого. Про це повідомляє Інформатор.

Затримання підозрюваного — тема номер один для обговорювання у П’ятихатках. Люди сперечаються про його причетність до злочину. Багато хто не вірить, що саме цей чоловік — вбивця. Затриманий опинився серед кількох сотень чоловіків, яких правоохоронці перевіряли на причетність до злочину.

Донька затриманого також вказує на розбіжності, що затриманий був у білих кросівках, тоді як в батька є лише сині.

“Ми не знаємо, де наш батько, а грошей на адвоката у нас немає”, – із сльозами каже 17-річна Катя (ім’я дівчини змінили), донька чоловіка, якого підозрюють у вбивстві школярки Лізи у П’ятихатках. Загибла дівчина – не лише ровесниця доньки підозрюваного, а й її подруга. Останнього разу дівчата бачилися за кілька днів до смерті Лізи.

Донька підозрюваного у вбивстві 16-річної дівчини у П'ятихатках, розповіла про батька

Донька підозрюваного у вбивстві 16-річної дівчини у П’ятихатках, розповіла про батька

За три тижні до вбивства дівчини Стас повернувся з Німеччини, куди він разом із другою дружиною вивіз своїх дітей, як біженців від війни. У особистому житті стався розлад та чоловік вирішив повернутися додому. Він оселився у своєму будинку, куди ще на початку війни пустив жити літню родину біженців з Донбасу. А дітей забрала до себе бабуся.

Після повернення батько був не у настрої, – розповідає Катя, – оскільки грошей на родину не вистачало, він міркував, куди можна поїхати, щоб заробити. Він нервував й молився вночі, коли не міг заснути.

Дівчина згадує, що не помітила у поведінці батька нічого особливого після того, як стало відомо про вбивство Лізи.

“Батько спокійно пішов до поліції, спокійно здав те ДНК. Він був такий, як завжди. Ці три тижні він був спокійний. У той день, коли його затримали, він як раз зателефонував нашій бабусі – був у доброму настрої. Після обшуку у нього вилучили кросівки, які ми в Німеччині купили. Всі казали, що вбивця був у білих кросівках (таке враження склалося після оприлюднення відео з камер спостереження – ред.), а у батька вони сині.”, – розповідає його донька.

Кросівки підозрюваного

Кросівки підозрюваного

В поліції кажуть, що ДНК робили тричі та воно збігатися на 100 відсотків. Дівчина не вірить, що її  батько причетний до вбивства.

Наразі чоловіку обрали запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. Його звинувачують у навмисному вбивстві, поєднаному із зґвалтуванням (п. 10 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, стала відома особа вбитої у П’ятихатках. Також поліція показала відео затримання підозрюваного.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас