ВЛАДА

На скільки можуть оштрафувати водіїв “двоколісних” без документів

В наш час багато водіїв пересаджується з автомобілів на набагато економніші мопеди. І це розумно. Але така економія за певних умов може вилитися у величезні витрати.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Кривий Ріг та видання “На пенсії“.

За керування мопедом без реєстрації та необхідних водійських прав можна заплати штраф від 3400 до 40 800 гривень з конфіскацією транспортного засобу.

Юристи зазначають, що реєстрація мопеда обов’язкова, незалежно від того, призначений цей транспортний засіб для їзди місцевими дорогами, або національними автомагістралями.

Наявність посвідчення водія категорії “А1” є основною передумовою для законного управління мопедом.

Особам, які мають посвідчення лише водія категорії B, C або A, заборонено керувати мопедом.

Порушники цієї вимоги закону можуть зіткнутися із серйозними наслідками, включаючи значні штрафи та втрату прав на управління мопедом.

Так, згідно із статтею 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, управління мопедом без необхідної категорії “А1” може призвести до штрафу у розмірі 3400 гривень.

Повторне порушення за рік може призвести до ще більш суворих покарань, включаючи штраф від 40 800 грн з позбавленням права керування строком від 5 до 7 років.

Наслідки управління мопедом без відповідної категорії прав є очевидними. Всім водіям мопедів слід ознайомитися з вимогами законодавства та ретельно їх дотримуватись, щоб уникнути суворих покарань.

Раніше ми повідомили про подробиці ДТП у Капулівці, під час якої загинула дівчинка. Також про те, що мешканець Дніпропетровщини проведе за ґратами 11 років, за вчинення ДТП з двома загиблими.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас