ЖИТТЯ

Медики розповіли подробиці ДТП у Капулівці, під час якої загинула дівчинка

11 вересня до Нікопольської станції екстреної медичної допомоги надійшов критичний виклик. В селі Капулівка трапилось ДТП. Повідомили про двох потерпілих дітей. На виклик негайно виїхали дві бригади – із села Покровського і з Нікополя.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення медикині Валентини Марченко.

Бригада із Покровського прибула на виклик першою, застала на місці двох травмованих дітей і очевидців, які збіглися, намагаючись чимось допомогти. Зі слів водія легкового автомобіля – учасника аварії – діти вискочили на нього із бокової вулички на самокаті.

Дівчинка, років 10, не подавала ознак життя і травмований хлопчик 12 років. Оточуючі намагалися повернути до життя дівчинку, проводили їй непрямий масаж серця. Фельдшер почала проводити серцево-легеневу реанімацію дівчинці, в надії використати хоч і мінімальний, але шанс для порятунку життя дитини.

Через декілька хвилин під’їхала бригада із Нікополя і відразу ж почала надавати медичну допомогу травмованому хлопчикові. У нього діагностовано політравму – черепно-мозкову травму, струс головного мозку, закриті переломи правого стегна та обох кісток правої гомілки та скальповану рану правого ліктьового суглоба. Дитині надали догоспітальна допомогу і доставили в Нікопольську міську лікарню № 4. Там його оглянув травматолог, стан дитини стабілізували і через 2 години бригадою ЕМД його було транспортовано на лікування в обласний центр родинного здоров’я.

Життя дівчинки, на превеликий жаль, врятувати так і не вдалося – травми виявилися несумісними з життям. Бригаді ж, яка намагалася повернути до життя травмовану дитину, довелося ще й рятувати бабусю дівчинки, у якої від стресу трапився мозковий інсульт. 68-річній жінці було надано допомогу на місці виклику та госпіталізовано в Нікопольську міську лікарню № 4.

Раніше ми повідомили про те, що постраждалому 10-річному хлопчику потрібна допомога. Також подружжя поліцейських з Нікополя надало допомогу чоловіку, автівка якого перекинулась внаслідок ДТП.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас