ЖИТТЯ

У Нікополі запустили пілотний проєкт «Сила підтримки»

Пілотний проєкт «Сила підтримки» це тренінги для вчителів Нікопольського району. Теоретичні та практичні заняття  навчять педагогів надавати першу психологічну допомогу учням.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення голови ДОР Миколи Лукашука.

На Нікопольщині цей навчальний рік розпочався в онлайні. З перших днів війни район обстрілюється ворогом практично щодня. Через безпекову ситуацію діти не можуть ходити до шкіл, але вони навчаються і продовжують отримувати знання попри всі виклики та перешкоди військового часу.

В районі 73 заклади загальної та середньої освіти, майже 23 тисячі учнів. Серед них – діти переселенців, яких в районі зараз близько 45 тисяч.

Постійні тривоги, обстріли, ракетні загрози – усе це дуже сильно спливає на психологічний стан і самих викладачів, і, в першу чергу, учнів. В разі екстрених ситуацій у викладача немає можливості допомогти дітям, знаходячись поряд. Тому вчителі повинні знати, як діяти у таких випадках, які слова говорити, як заспокоїти дитину, які поради дати.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі перевірили 18 укриттів у закладах дошкільної освіти. Також один з ліцеїв Нікополя отримав 300 планшетів від благодійників з Австрії.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас