ЖИТТЯ

СБУ викрила на Дніпропетровщині двох антиукраїнських агітаторів

На Дніпропетровщині СБУ викрила ще двох прихильників “руського миру”. Чоловіки розповсюджували антиукраїнські наративи серед близького оточення та у соцмережах. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Мешканець Дніпра – працівника сфери освіти, серед близького оточення та колег активно висловлював проросійські наративи. Чоловік відкрито проводив «кремлівську» пропаганду, і в особистих бесідах закликав визнавати окупаційні органи влади. Він заперечував збройну агресію рф проти України, підтримував курс політичного керівництва держави-агресора і глорифікував дії ворожої армії.

Також мешканець Новомосковського району на власній сторінці в одній із соціальних мереж розповсюджував інформаційний контент із публічними закликами, направленими на підтримку представників окупаційних органів влади. Агітаційні матеріали він брав з проросійських ресурсів та пабліків. Через особистий акаунт в інтернеті чоловік розповсюджував антиукраїнські меседжі з дискредитацією вищого керівництва країни і української армії, а також з підтримкою так званої «спецоперації» рашистів.

Співробітники СБУ викрили фанатів «руського миру» і припинили ворожу агітацію. У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які агітатори використовували у протиправній діяльності.

Наразі, в рамках розпочатих кримінальних проваджень двом російським прихильникам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині затримали  колаборанта, який закликав до співпраці з рф. Також на Дніпропетровщині чоловік закликав захопити державну владу в Україні.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас