ЖИТТЯ

У Нікопольському районі знайшли старовинні кам’яні хрести

10 серпня, учасники товариства “Марганець Туристичний” побували в краєзнавчій експедиції в селі Борисівка Нікопольського району. Вони відвідали старовинне кладовище. Там шукали древні кам’яні хрести, про які їм неодноразово розповідали місцеві.

Про це повідомив голова товариства “Марганець Туристичний” Мар’ян Корбут, передає Інформатор.

Діставшись селища учасники експедиції поспілкувались з місцевими. Вже згодом дістались і цвинтаря. Зразу натрапили на більш сучасні пам’ятники. Углибині кладовища Олег Прудиус помітив старовинні датування, це означало ймовірність знайти й старовинні хрести.

Олег Прудиус

Олег Прудиус

“Просуватись було не дуже легко, бо навкруги у старій частині кладовища було практично все в високих бур’янах. Хвилин через десять нам трапився перший кам’яний хрест, за ним другий, третій, а далі ще та ще! Загалом ми виявили більше двадцяти старовинних кам’яних хрестів”, – пише Мар’ян Корбут.

Мар’ян Корбут

Мар’ян Корбут

Історія села Борисівка давня та цікава. Хочеться згадати, що саме в цьому селі народився в 1917 році відомий старець ієросхимонах – Амфілохій (Трубчанинов) і прожив в ньому з 1969 по 2002 роки. Відійшов до Господа старець 23 січня 2011, у віці 93 років, будучи духовником Білоцерківської єпархії. До речі, в селі знаходиться й відоме цілюще джерело, яке пов’язане, як і історія села Борисівка з життям старця.

Раніше ми повідомили про те, що біля Марганця знайшли давній кам’яний хрест великих розмірів. Також про те, що у віковій хаті під Марганцем знайшли старовинну розписну скриню.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас