ЖИТТЯ

Біля Марганця знайшли давній кам’яний хрест великих розмірів

У місті Марганець, поблизу селища Городище знайшли кам’яний хрест. Це сталося під час експедиції, 1 листопада. Старовинний хрест виявився великих розмірів. Можливо, він належить до часів козацтва. Щоб визначити вік знахідки, звернуться до фахівців. 

Про це повідомив голова товариства “Марганець Туристичний” Мар’ян Корбут, пише “Суспільне”. Про свою знахідку він розповів в ефірі Українського радіо Дніпра, передає Інформатор.

 “Точне датування визначити не просто, але можна припустити, що хрест належить навіть до часів Запорозького козацтва. Поряд – острів Городище, де, на думку деяких істориків, розташовувалась Томаківська Січ”, – розповів Мар’ян Корбут.

Хрест лежить на землі. Надписів на ньому виявити не вдалось. Однак учасники експедиції побачили малюнок із ліній, які також зображають хрест.

“Зустрічались різні хрести, але такого не доводилось бачити. Можливо, через те, що хрест має значні габарити, його з самого початку було вирішено не вкопувати в землю, а покласти зверху на могилу. Це моя думка, а не історичний висновок”, – каже голова товариства. Також він говорить: щоб визначити приблизний вік хреста, товариство звернеться до професійних істориків.

Біля Марганця знайшли давній кам'яний хрест великих розмірів

Біля Марганця знайшли давній кам’яний хрест великих розмірів

Раніше ми повідомили про те, що випускниця ліцею з Покрова стала стипендіатом Президента України. Подробиці – тут.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас