ЖИТТЯ

На 4-му енергоблоці ЗАЕС відбувся інцидент із витоком води з першого контура реактора в другий

Внаслідок виведення 4-го енергоблоку тимчасово окупованої Запорізької АЕС у «гарячий» стан в порушення умов ліцензії та вимог Енергоатома стався інцидент із витоком води з першого контура реактора в другий. Радіологічного викиду в довкілля не було.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатома”.

Інцидент із витоком води з першого контура реактора в другий стався через порушення цілісності третього парогенератора, розташованого в герметичній оболонці блоку. Відтак окупаційне керівництво розпочало переведення 4-го енергоблоку ЗАЕС у стан «холодний зупин».

Водночас протягом наступних трьох днів загарбники переведуть 6-й енергоблок ЗАЕС у «гарячий зупин», що є черговим порушенням умов ліцензії та вимог Енергоатома.

«Некомпетентне нелегітимне «керівництво» ЗАЕС від Росатома послідовно виводить блоки захопленої станції з ладу. І цей злочин із навмисним пошкодженням обладнання 4-го енергоблоку, яке призвело до порушення цілісності вже трьох із пʼяти наявних фізичних бар’єрів на шляху розповсюдження радіації, витоку потенційно радіоактивної води першого контура за встановлені межі, пошкодження дороговартісного обладнання першого контура, буде розслідуваний», – наголосив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Ввсі причетні до інциденту, хто продовжує виконувати злочинні накази Росатома та доводить до критичного стану обладнання всіх енергоблоків Запорізької АЕС, після деокупації станції будуть виявлені та притягнуті до відповідальності. Також високовольтну лінію зв‘язку 750 кВ відремонтували – і ЗАЕС підключена до основної лінії живлення вчора, 10 серпня, о 19:02.

Раніше ми повідомили про те, що росія порушує всі основні принципи ядерної безпеки, визначені МАГАТЕ. Також ми повідомили , що кремль шантажує міжнародну спільноту окупацією ЗАЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас