ЖИТТЯ

Загарбники планують забирати житло мешканців Енергодару, щоб заохотити росіян працювати на ЗАЕС

6 липня на територію окупованої Запорізької АЕС прибув перший заступник керівника адміністрації путіна, Сергій Кірієнко. Візит відбувся на тлі оприлюднення інформації про замінування станції. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення головного управління розвідки МО України.

Офіційна мета приїзду Сергія Кірієнка – ознайомлення зі станом справ на станції та перевірка загальної безпеки. Неофіційно – посланець путіна мав продемонструвати відсутність панічних настроїв, а також спробувати вирішити проблемні питання, пов’язані з комплектуванням станції персоналом.

Після початку вторгнення велика частина кваліфікованого персоналу станції або залишила окуповані території, або відмовилась підписувати нав’язані договори з «росатомом». Спроба залучення російських співробітників також не дала очікуваного результату. Спеціалісти часто відмовляються їхати на ЗАЕС навіть попри обіцяні зарплати та пільги.

Згідно отриманої інформації на станції проведено нараду за участі Кірієнка та гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького щодо додаткового стимулювання потенційних працівників з росії. Для цього планується надавати росіянам житло, вилучене в українців, які покинули територію Енергодару. Планується, що таким чином буде розселено до 4 500 росіян. Втім, наразі бажаючих їхати на ЗАЕС небагато.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники дали більше доступу інспекторам МАГАТЕ на Запорізькій АЕС. Також відмова загарбників переводити п’ятий енергоблок ЗАЕС в стан «холодний зупин» може призвести до аварії та масштабного викиду радіації.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас