ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині СБУ викрила двох ворожих агітаторів

Співробітники СБУ викрили двох мешканців Дніпропетровщини на прокремлівській пропаганді. Зловмисники сподівались на прихід «руського міра» у область та поширювали в інтернеті деструктивний контент.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби управління СБ України у Дніпропетровській області.

Викрито мешканку Кривого Рогу, яка займала активну антиукраїнську позицію. Через особистий акаунт у соціальній мережі вона розповсюджувала заклики до зміни українських кордонів, а також висловлювала підтримку так званої «спеціальної військової операції». Дописи також містили схвалення окупації ворогом українських територій, і дискредитацію діючого керівництва країни. У коментарях до проросійських меседжів жінка наголошувала на необхідності «найскорішого звільнення армією рф Дніпропетровської області від укробендер».

Також встановлено колишнього співробітника підприємства оборонної сфери у Кривому Розі, який постив проросійські наративи. Він систематично поширював викривлену інформацію про ситуацію в Україні, заклики на підтримку російської воєнної агресії, і виправдовував загарбницькі дії окупантів. У своїх дописах він наголошував щодо «необхідності знищення укрофашистів» та історичної належності українських земель до рф.

Під час обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які містять докази протиправної діяльності. Антиукраїнським агітаторам повідомлено про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Раніше ми повідомили про те, що троє мешканців Дніпропетровщини розповсюджували публікації з пропагандою комуністичного режиму. Також у Нікопольському районі затримали 22-річного наркозбувача

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас