ЖИТТЯ

Наніс 27 ударів ножем: вбивцю студентки з Дніпропетровщини засудили до довічного ув’язнення

У Львові суд виніс вирок 22-річному Нестору Литвинчуку. У березні 2021 року під час сварки він наніс понад 20 ударів ножем у серце та груди 19-річної Дар’ї Косенок родом із Кам’янського. Вона навчалася на другому курсі Львівського національного університету імені Івана Франка.

Про це повідомляє Інформатор Дніпро із посиланням на пресслужбу прокуратури Львівської області, передає Інформатор.

Тоді у 2021 році 19-річний Литвинчук родом з Житомирської області приїхав до Львова та запросив до орендованої кватири 19-річну Косенок, з якою зустрічався. Далі між ними стався конфлікт і під час сварки хлопець наніс 27 ударів ножем у серце та груди загиблої.

Після скоєного злочину Литвинчук намагався приховати сліди вбивства. Для цього він продовжив термін оренди на добу, і втік з усіма речами, прихопивши знаряддя злочину. Його розшукали та затримали правоохоронці.

Під час судового засідання стало відомого, що до вбивства 19-річний Литвинчук ретельно готувався. Адвокат батька загиблої Ігор Акер, розповів, що у телефоні хлопця знайшли пошукові запити про те, як здійснити вбивство та уникнути відповідальності. Вже під час судового засідання Литвинчук намагався переконати суд в тому, що він розкаявся, щоб справу перекваліфікували з частини 2 статті 115 на частину 1 статті 115 Кримінального кодексу України.

Також адвокат батька взяв до уваги поведінку підсудного. На суді той читав з папірця, що визнає свою вину та щиро кається.

“З його вигляду не було видно, що він шкодує за те, що здійснив. Його “щире каяття” можна розцінювати як спробу уникнути найвищої міри покарання”, – зауважив Ігор Акер.

Однак суд взяв цей факт до уваги, зважив усі докази прокурорів та призначив покарання Литвинчуку у вигляді довічного ув’язнення згідно з пунктом 4 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство з особливою жорстокістю). Окрім вироку, Литвинчук має сплатити 861 тисячу гривень моральної шкоди батьку. Вирок ще не набрав законної сили та протягом місяця його можуть оскаржити в апеляції.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині 38-річний чоловік, під час сварки, вдарив ножем у груди знайомого. Також у Нікополі 31-річна жінка двічі вдарила чоловіка ножем у серце та спину. Також мешканець Нікополя вдарив ножем у живіт свого знайомого.

Олексій Александров

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас