ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині заборонили вилов та продаж риби

6 червня росіяни підірвали Каховську ГЕС. Майже два тижні триває ліквідації ворожого теракту. У зв’язку з цим у Дніпрі та області забороняється вилов та продаж риби. 

Про це пише Інформатор з посиланням на Інформатор Дніпро та на публікацію голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака.

Щоб уникнути порушень — запровадили посилений державний ветеринарно-санітарний контроль. Такі обмеження діятимуть до повної стабілізації ситуації у зоні лиха.

“Щодня нові виклики. На всі потрібно реагувати. Часто на випередження, застосовуючи превентивні заходи. Виконуємо розпорядження керівника робіт із ліквідації наслідків катастрофи – міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка”, — йдеться у повідомленні.

Окрім того, не можна реалізовувати улов з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Заборона відпочинку на воді

Сергій Лисак зазначив, що кожна громада Дніпропетровської області повинна надати пропозиції. Поки що пляжі міста Дніпро закриті для купання.

“Окремо хочу застерегти мешканців Нікопольського району від відвідування обмілілого Каховського водосховища та прилеглої території. Там зберігається небезпека. Ми постійно моніторимо ситуацію. Під контролем стан води й епідеміологічна обстановка”, — акцентував Лисак.

Раніше ми повідомили про те, що в одній з громад Нікопольського району частково відновлено централізоване водопостачання. У Нікополі і районі заборонили виходити на берег Каховського водосховища. Також на Дніпропетровщині відкрили інфекційні хаби для боротьби з холерою.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас