ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині відкрили інфекційні хаби для боротьби з холерою

У постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС районах відкрито інфекційні хаби. Їх розгорнули також і у лікарнях Дніпропетровщини. Там прийматимуть пацієнтів з гострими кишковими й іншими інфекційними хворобами.

Про це повідомили у МОЗ. передає Інформатор.

У визначених медзакладах вже розгорнули додаткові ліжка для пацієнтів. Хаби отримали препарати, які необхідні для швидкої діагностики та лікування холери.

Інфекційні хаби відкрили на Миколаївщині, Херсонщині та Дніпропетровщині. Кожен пацієнт з важким перебігом гострої кишкової інфекції або розладом шлунково-кишкового тракту додатково обстежується на виявлення збудника холери.

“Наразі лікарні на Херсонщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині готові приймати пацієнтів з інфекційними захворюваннями. Вони функціонуватимуть як інфекційні хаби та забезпечені необхідними препаратами і засобами для швидкої діагностики гострих інфекційних хвороб. Наразі в Україні не зареєстровано випадків або підозр на холеру», – зазначив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині чоловік помер від ботулізму. МОЗ закликало жителів нашої області не пити та не використовувати неочищену воду.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас