ЖИТТЯ

МОЗ закликало жителів Дніпропетровщини не пити та не використовувати неочищену воду

Підрив Каховської ГЕС неабияк відобразився на воді з акваторії Дніпра. Вона різко погіршилась у 5 областям України. Йдеться про Херсонську, Миколаївську, Запорізьку, Дніпропетровську та Одеську області. У поверхневих водоймах вже зафіксували значне перевищення мікробіологічних показників.

Вони можуть призвести до гострих кишкових захворювань. Про це пише Інформатор з посиланням на Інформатор Україна.

У міністерстві просять не давати воду тваринам, не купатися у водоймах, не споживати неочищену воду, а також не займатися риболовлею.

“Нагадуємо, на постраждалих територіях посилено епідемічний нагляд. Використовувати можна лише бутильовану та привозну воду, а також ту, що подається централізовано через систему водопостачання”, — додали у МОЗ.

Зростання кількості небезпечних мікробів фіксується через затоплення полів, каналізаційних споруд, кладовищ та домогосподарств.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі безкоштовно роздаватимуть питну воду 13 червня. На узбережжі водосховища 27-річний чоловік рятує молюсків мідій та раків. У Нікополі відбулися зміни у пунктах видачі води: актуальні адреси. Чи існує загроза спалаху холери у Дніпропетровській області дізнайтесь з нашого матеріалу.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас