ЖИТТЯ

СБУ затримала російського «крота» у лавах ЗСУ, який хотів «злити» загарбникам напрямки контрнаступу

Військова контррозвідка Служби безпеки за сприяння керівництва ЗСУ викрили ще одного агента головного управління генштабу зс рф.  Зловмисником виявився мешканець Енергодара, який ще до початку повномасштабного вторгнення рф вступив до лав ЗСУ. Там він проходив військову службу в одному із гарнізонів у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби Служби безпеки України.

За даними слідства, наприкінці минулого року чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки. За вказівкою він збирав інформацію про плани участі українських військ у бойових операціях на фронті.

Напередодні контрнаступу ЗСУ чоловік отримав «термінове» завдання від свого «куратора» – з’ясувати дату початку і основні напрямки українських контрударів. Також зрадник мав передати окупантам маршрути перевезення іноземного озброєння та військової техніки Сил оборони на лінію боєзіткнень. Крім того, він намагався встановити канали радіозв’язку у бойових підрозділах українських військ.

Співробітники Служби безпеки своєчасно викрили російського агента, задокументували його злочинні дії і затримали під час виконання ворожого завдання. За даними слідства, фігурант на початку розвідувально-підривної діяльності підтримував комунікацію з агресором через свою матір, яка залишилась в тимчасово окупованому Енергодарі і потрапила у поле зору гру.

Згодом зрадника вивели на прямий «зв’язок» з російською воєнною розвідкою. Для комунікації використовували месенджер Телеграм.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині викрили чергового агента фсб рф, який збирав данні про ЗСУ. Також на Дніпропетровщині заарештували майно російського депутата на 180 мільйонів гривень. Також мешканець Дніпропетровщини фіксував прольоти української авіації та передавав інформацію співробітнику фсб.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас