ЖИТТЯ

В Польщі утилізували нову партію використаних батарейок, зібраних покупцями «АТБ»

Незважаючи на спричинений військовим вторгненням певний економічний спад Україна продовжує наближатися до найвищих європейських стандартів. Причому це стосується майже усіх галузей нашого життя, економіки, державного управління, бізнесу, побуту та навіть екології.  Крок за кроком ми наближаємо Перемогу, не забуваючи турбуватися про довколишнє середовище та здоров’я наших майбутніх поколінь.

Значущою у цьому процесі є роль патріотичного та відповідального українського бізнесу, який практикує системний підхід до неприбуткових, але надважливих для країни екологічних проєктів.

Однією з таких прогресивних ініціатив став безпрецедентний за масштабами проект по збору та утилізації використаних елементів живлення, який лідер вітчизняного ритейлу — “АТБ” вже кілька років реалізує у співпраці з Duracell, SavService та PromoService.

В супермаркетах найбільшої торговельної мережі в різних куточках країни було встановлено спеціальні контейнери для збору використаних елементів живлення. Для наочності такі бокси виконані у  вигляді добре впізнаваної батарейки Duracell. І це спрацювало, громадяни з часом почали їх активно заповнювати відпрацьованими батарейками. На сьогодні мережа “АТБ” збирає десятки тон використаних елементів живлення та доправляє їх на переробку до західних країн.

Наприклад, відомий польський завод BatEKO днями надав звіт про утилізацію 20,3 тонн доправлених з “АТБ” батарейок. Це була вже друга фура з такими відходами, яку підприємство переробило цього року. Більш того, на складі BatEKO вже прийнято третю вантажівку з зібраними в українських дискаунтерах використаними елементами живлення.

За даними PromoService, дозвіл на експорт використаних батарейок з України вже отримано, тож весь запланований на 2023 рік об’єм буде доставлено на переробку.

Нагадаймо, у 2021-му році профільний румунський завод GreenWEEE переробив 40 тонн зібраних українцями батарейок. Минулого року це підприємство разом з вищезгаданим BatEKO переробили вже 59 тонн. Таким чином на сьогодні “АТБ” разом з партнерами проєкту експортували на переробку вже майже 160 тонн використаних елементів живлення, що дорівнює 8-ми повним фурам, а це досить вагомий внесок у збереження довкілля країни!

Не є новиною, що у сучасному світі з’являється все більше і більше нових електричних приладів, відтак зростають й обсяги  елементів живлення.  Між тим у розвинених європейських країнах вже понад три десятиліття заборонено викидати використані батарейки та акумулятори у звичайні смітники. Адже такі відходи містять чималу кількість небезпечних для усього живого речовин, металів, лужних сполук, кислот тощо. Використані батарейки збирають та передають на переробку до спеціалізованих підприємств. У цьому є навіть певний економічний сенс, адже використані елементи живлення можуть бути перспективним джерелом цінної сировини, вони містять марганець, цинк, залізо, літій тощо.

Цікаво, що багато європейських країн не мають власних профільних підприємств з переробки. Вони також збирають небезпечні відходи та транспортують в інші країни. Таким шляхом, завдяки зусиллям соціально орієнтованого вітчизняного бізнесу та свідомості громадян, зараз прямує й Україна.

Багаторічний лідер і драйвер вітчизняної галузі роздрібної торгівлі — “АТБ” підтримує загальноєвропейську тенденцію до збереження екології. Такі проєкти є пріоритетною частиною загальної стратегії розвитку компанії.

Супермаркети мережі одні з перших в Україні, які відмовились від небезпечного пластику, перейшли та безпечні для природи «зелені» пакети (виготовлені з додаванням запатентованого біорозкладного елементу d2w™), багаторазові еко-сумки та навіть інноваційні пакети, виготовлені за спецзамовленням з кукурудзяного крохмалю. Магазини головної вітчизняної мережі незламності обладнано спеціально розробленими системами рекуперації тепла, енергозбережними системами освітлення, опалення, кондиціювання тощо. Тож наближаймо Перемогу над ворогом та піклуймось про довкілля і здоров’я наших нащадків разом!

Як проходить переробка зібраних покупцями "АТБ" використаних батарейок

Як проходить переробка зібраних покупцями “АТБ” використаних батарейок

Рекламний матеріал

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас