ЖИТТЯ

Голова Нікопольської РВА розповів про водозабезпечення району

На жаль, рівень води в Каховському водосховищі продовжує знижуватись не такими швидкими темпами, але це зниження триває. Відповідно тривають роботи з водозабезпечення території Нікопольського району. Забезпечення водою здійснюється по 2 напрямкам, це підвіз технічної води і підвіз питної води. 

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення голови Нікопольської РВА Євгена Євтушенко.

На сьогодні у районі маются великі об’єми технічної води, які люди отримують. Щодо підвозу питної води, здебільшого це бутильована вода, зараз закінчується розвантаження 40 тонн бутильованої води в Нікополі. Це суттєва допомога від Дніпропетровської обласної ради та її очільника Миколи Лукашука.

Завдяки сприянню обласного керівництва до Нікополя сьогодні заїхала гуманітарна місія ООН. В ній є продукти харчування засоби гігієни та бутильована питна вода. Цей важливий гуманітарний вантаж, теж буде розповсюджено найближчим часом серед мешканців Нікополя.

“З інших територій до Нікопольщини прямують близько п’ятнадцяти водовозів. Наші сусіди наші друзі та земляки не полишають нас в біді. Водовози дозволять нам покращити логістику та розвезення між пунктами.”, – пише Євтушенко.

Станом на сьогодні на частині певних інфраструктурних об’єктів, які зв’язані з водопостачанням території, тривають роботи з водозабезпечення. Всі сподіваються на відновлення повного постачання. Воно не буде швидким і це не відбудеться завтра. На жаль, стрімке падіння рівня води і його продовження на сьогодні вносить корективи і, на жаль, відсуває терміни можливого запуску інфраструктурних об’єктів.

Місцева влада, районна влада, обласна влада робить все можливе для того, щоб забезпечити території підвезенням води. Продовжується співпраця з громадськими організаціями та благодійниками. Сьогодні в селі Олексіївка Покровської сільської громади завдяки громадській організації “Спільнота Святого Егідія” люди отримали близько 20 тонн води.

“Ніхто не міг уявити, що росіяни підуть на цей нечуваний військовий злочин і підірвуть дамбу Каховського водосховища. Я би хотів, щоб всі чітко розуміли причинно наслідкові зв’язки. Ця ситуація, яка створилася сьогодні на нашій території, є наслідком збройної агресії російської федерації по відношенню до України. Ця ситуація є наслідком підриву дамби Каховського водосховища. Немає винних на територіях нікопольського району або на території України. Друзі, не треба направляти агресію всередину країни. У нас є зовнішній ворог, це є саме мішень для нашої агресії. Прошу вас, будьте консолідованими, будьте спокійними, будьте виваженими разом ми пройдемо ці випробування.”, – розповідає голова Нікопольської РВА.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі відкрили ще один пункт видачі води. Також ми повідомили, чи існує загроза спалаху холери у Дніпропетровській області. Жителів Червоногригорівської громади просять не ходити до водосховища де виявили снаряди.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас