ЖИТТЯ

Через руйнування Каховської греблі гинуть червонокнижні тритони

Жертвами злочинного підриву Каховської ГЕС стають не тільки люди та домашні тварини. Мідії, раки земноводні та інші живі істоти гинуть від повені, яка відносить їх у солону воду Чорного моря, де вони гинуть.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Кривий Ріг  та на Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Тритонів, які занесені до Червоної книги України, з дніпровськими водами винесло на узбережжя Чорного моря. Там їх знайшли працівники парку. працівники НПП “Тузлівські лимани”. За добу вони врятували 55 тритонів. На жаль, ще 149 тварин виявили загиблими.

Через руйнування Каховської греблі гинуть червонокнижні тритони

Через руйнування Каховської греблі гинуть червонокнижні тритони

Тритони не мешкають в солоній воді. Тож живих тварин відвезли до Дунайського біосферного заповідника, де їх випустили на різних ділянках річки (притоках).

Живих тварин відвезли до Дунайського  заповідника

Живих тварин відвезли до Дунайського заповідника

Дорогу “вимушені переселенці” перенесли успішно. За оцінками фахівців, вони мають добре адаптуватися в дунайських водах.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі 27-річний чоловік рятує молюсків мідій та раків.  Мешканці Нікопольщини знайшли на дні Каховського водосховища кладовище та снаряди. Громадян закликають не вживати рибу, викинуту на берег. Також писали про те, що МОЗ попереджає про небезпеку інфекційних захворювань через катастрофу на Каховській ГЕС.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас