ЖИТТЯ

Для живлення ставка-охолоджувача Запорізької АЕС існують альтернативи

Окрім Каховського водосховища є ще кілька джерел живлення ставка-охолоджувача Запорізької АЕС. Насосні установки, можуть бути розгорнуті за необхідності, останній рубіж – використання підземних свердловин питної води.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення пресслужби “Енергоатома”.

«Незважаючи на досягнення проєктної відмітки так званого «мертвого» рівня в Каховському водосховищі, – 13,3 метри, коли теоретично вже неможливо підживлювати його від насосів підживлення, наразі підтверджено, що реальні умови менш консервативні, ніж передбачено проєктом», – наголосив Петро Котін.

Зараз, як і раніше, робота цих насосів у разі необхідності є цілком можливою і дасть можливість забезпечити підживлення навіть за найнижчих рівнів Каховського водосховища. Нині ситуація контрольована, окрім Каховського водосховища є ще кілька джерел підживлення ставка-охолоджувача. Це мобільні насосні установки, які можуть бути розгорнуті за необхідності, й останній рубіж – використання підземних свердловин питної води.

За словами керівника НАЕК, на сьогодні безпосередньої загрози для ЗАЕС через прорив греблі Каховської ГЕС не існує. Основна загроза полягає в тому, що рашисти і далі перебувають на станції та можуть своїми діями вчинити будь-який черговий злочин, аби значно погіршити ситуацію. Єдиним шляхом досягнення повної безпеки Запорізької АЕС є деокупація, демілітаризація та повернення її під контроль легітимного оператора – Енергоатома.

Раніше ми повідомили про те, що яка ситуація з водопостачанням у Нікополі та області. У Покрові правоохорнці розвозять питну воду людям, які не можуть самостійно прийти до пунктів видачі.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас