ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині 2-річний хлопчик випав з вікна

Сьогодні, 8 червня, у Покровському районі Кривого Рогу з вікна другого поверху випав маленький хлопчик. Дитину 2021 року народження з травмами доставили до лікарні.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Інформатор Кривий Ріг.

У поліції зазначають, що кількість трагічних випадків збільшується особливо в теплу пору року, коли жителі багатоповерхівок відкривають вікна та балкони. Найчастіше діти самостійно забираються на підвіконня, скориставшись меблями, і, спираючись на москітну сітку, випадають разом з нею.

Правоохоронці дають кілька порад як попередити випадіння дитини з вікон та балконів:

– Не відкривайте вікна навстіж. Краще ставити на провітрювання. Цей прийом діє до тих пір, поки дитина не навчиться користуватися ручками вікон.

– Не залишайте дітей самих у кімнаті з відкритим вікном, балконом та лоджіями. Дитині буде достатньо 10 секунд аби залізти на вікно, балконну конструкцію та випасти з них, поки дорослі вийшли на такий короткий термін до іншої кімнати.

– Не ставте біля вікон меблі (столи, стільці, годувальні столики), щоб дитина не змогла залізти на підвіконня. Залиште вільний простір між меблями та вікном. Не можна вважати, що це 100-відсотково дієвий метод, бо є вірогідність, що дитина самостійно підставить щось на що зможе залізти, але це зменшить ризик таких випадків.

– Не грайте з дитиною на підвіконні, балконах та не висовуйте дитину у вікно аби щось показати. Секунда неуважності, незмога втримати дитину – призведе до непоправного.

– Встановіть фіксатори, які не дозволять відкрити вікна. Такі фіксатори коштують недорого.

– За можливістю встановіть на вікна та балкони решітки.

Раніше ми повідомили про те, що у Дніпропетровській області півторарічна дитина випала з вікна 3-го поверху. 24 березня у Дніпрі5-річна дівчинка випала з 5-го поверху. Наступного дня у Дніпрі нова сталася нова трагедія: 2-річна дівчинка випала з вікна 10-го поверху.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас