ЖИТТЯ

Яка наразі ситуація з водопостачанням на Дніпропетровщині

Від наповненості Каховської ГЕС залежать два райони Дніпропетровщини. Це Нікопольський та Криворізький. Обидва зараз з водою. У деяких громадах Криворізького району подача води йде за графіком. Та розуміючи, що ситуація постійно змінюється, місцевих мешканців попросили зробити запаси технічної та питної води.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лиска.

Мешканців Дніпропетровщини просять не панікувати, адже до подібної ситуації готувались. Райони забезпечені відповідною технікою для підвозу води і системи доочистки. Розроблена також технічна документація із водозабезпечення Кривого Рогу, Марганця, Покрова та Нікополя сталим водопостачанням, у тому числі за умови критично низького рівня води у водосховищі.

Активно допомагають міжнародні організації. Одні доставляють до населених пунктів питну воду, інші забезпечують гарячею їжею на вокзалах куди прибуватимуть люди.

Дніпропетровщина знаходиться на постійному зв’язку з Херсонщиною. Наразі очікуються заявки та вже готові відправляти гуманітарні конвої з продуктами харчування. Також у Херсонській області вже працює зведений загін поліцейських з Дніпропетровщини, у ньому близько 150 фахівців. Також до сусіднього регіону відправляється близько 100 співробітників ДСНС та близько 30 одиниць техніки. Вони допомагатимуть людям які опинись на затоплених територіях.

Раніше ми повідомили про те, що загарбники підірвали греблю Каховської ГЕС. Також чи впав рівень води на річці Базавлук та в селі Олексіївка через підрив Каховської ГЕС. Підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас