ЖИТТЯ

На Дніпропетровщині затримали агента фсб, який збирав данні для росії

СБУ знешкодила агента фсб, який шпигував за «центрами прийняття рішень». За завданням спецслужби рф зловмисник збирав розвіддані про локації, озброєння та особовий склад Сил оборони.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення управління СБ України у Дніпропетровській області.

За кожне виконане завдання російські агенти отримували від агресора до 550 доларів на власні картки. Сума залежала від терміновості і якості виконаної «роботи». Зв’язок із представником російської спецслужби підтримували через месенджери.

На Дніпропетровщині СБУ викрила агента фсб із позивним «Грім». Зловмисник малював для окупантів схеми оборонних рубежів на території Кривого Рогу і визначав місця зберігання техніки та боєприпасів у місті.

Для збору розвідінформації він діяв «за легендою» безробітного. Зокрема, періодично влаштовувався на підсобні роботи поблизу або на території критичних об’єктів. Ще одним його завданням було отримання планів евакуації та схем будівель місцевих підрозділів Сил оборони, у тому числі СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі зрадник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Раніше ми повідомили про те, що у Нікополі ворожим обстрілом пошкоджено церкву. Також у Нікополі показали фото наслідки нічної ворожої атаки по місту.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас