ЖИТТЯ

Російський паспорт або смерть: загарбники запровадили медичний шантаж у Запорізькій області

Ворог на окупованих територіях розпочав третю, надпотужну хвилю паспортизації. На окупованих територіях Запорізької області загарбники запровадили медичний шантаж. Місцевих мешканців змушують брати російські паспорти, бо інакше не нададуть медичну допомогу.

Про це повідомляє Інформатор посилаючись на повідомлення мера Мелітополя Івана Федорова.

З 1 червня на окупованих територіях Запоріжжя в лікарнях не видаватимуть безкоштовні ліки без роспаспорту. Мешканці з хронічними хворобами лишаються без необхідних медикаментів. Крім того, медзаклади збираються переводити на електронну систему обліку – і лікарі, і пацієнти мають бути з роспаспортами.

Місцеве населення загарбники шантажують наданням безкоштовної медичної допомоги тільки за російською медстраховкою, яку можна оформити виключно за роспаспортом. Також окупанти спровокували величезні черги людей похилого віку та вразливих категорій громадян, які не в змозі платити за медицину шалені суми. Заради медстраховки люди вимушені стояти з 5 ранку, по декілька днів, іноді втрачаючи свідомість. За негласним правилом окупантів швидкі відмовляються везти людей без роспаспорта до стаціонару лікарень.

Раніше ми повідомили про те, що війська рф посилили присутність військових на Запорізькій АЕС. На ЗАЕС загарбники посилили тиск на працівників. Також військові розповіли про ситуацію в Енергодарі.

Анна Томілова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас