ЖИТТЯ

День пам’яті померлих від СНІДу: яка статистика захворюваності у Дніпропетровській області

Третя неділя травня — день, коли світ згадує людей, які померли від СНІДу. Так, за чотири місяці 2023 року у Дніпропетровській області від СНІДу померло 92 людини. Однак, кампанія “Перемога у кожній клітині” стверджує – хворобу можна перемогти. 

Про це повідомляє Інформатор Дніпро з посиланням на пресслужбу БО «100% Життя», передає Інформатор.

Офіційні цифри 

Згідно з даними Центру громадського здоров’я МОЗ України з січня по квітень цього року у Дніпропетровській області зареєстрували 965 ВІЛ-інфікованих. Станом на 1 квітня 2023 року в області 26 362 людини отримують антиретровірусну терапію. Щодня в Україні в середньому реєструється 33 випадки захворювання на ВІЛ (вірус, що вражає імунну систему), 9 – на СНІД (комплекс захворювань, які виникають через розповсюдження в організмі вірусу імунодефіциту). За тридцять три роки української незалежності СНІД забрав життя понад 50 тисяч українців.

Боротьба триває 

Тисячі ВІЛ-позитивних українців борються за життя. На знак їх підтримки до Всесвітнього дня пам’яті померлих від СНІДУ в Україні представили унікальний портрет борця з епідемією ВІЛ/СНІДу. Його створив штучний інтелект з фото людей, які щодня борються і перемагають хворобу.

«Штучний інтелект на основі 772 унікальних фото команди «100% ЖИТТЯ» згенерував узагальнений образ. Вийшов образ «Вікторія, яка перемагає епідемію СНІДу», сумарно «намальований» близько 3-а тисячами світлин», – розповів Дмитро Шерембей, голова Координаційної ради БО «100% Життя».

Вікторія, зроблена штучним інтелектом

Вікторія, зроблена штучним інтелектом

Нагадаємо, раніше у День боротьби з туберкульозом ми повідомляли статистику захворювання в Дніпропетровській області. Також ми писали про День боротьби з раком та статистику захворювання в Дніпропетровській області. Крім того, читайте, що у Дніпрі зафіксували випадок захворювання на малярію.

Раніше ми повідомили про те, що на Дніпропетровщині 36-річний чоловік впав з недобудови. Медики Марганця врятували подружжя, яке потрапило під обстріл у власному будинку.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас