ВЛАДА

У Нікополі та області зросте вартість електроенергії

Українська енергосистема продовжує зазнавати збитків від російських ракетних атак. Через суттєві пошкодження критичної інфраструктури в Міненерго заявляли про неминуче підвищення тарифів на електроенергію.

Про це повідомляє  Інформатор з посиланням на Інформатор Дніпро та на першого заступника Дніпропетровської ОВА Володимира Орлова.

У вівторок, 16 травня, стало відомо, що для подальшого відновлення енергосистеми у Дніпропетровській області вартість світла зросте щонайменше на 200- 300 гривень на одне домогосподарство.

Це рішення важке, але необхідне, оскільки потрібно готуватися до нової зими, сказав Орлов. Він додав, що для незахищених верств населення надалі діятимуть субсидії, навіть після підвищення тарифів на світло.

“Система ще не оговталася від ворожих обстрілів, і ми повинні працювати в цьому напрямку, щоб ми зайшли в зиму зі світлом та теплом”, — сказав Орлов.

Наразі українці платять 1,44 гривні/кВт-год та 1,68 гривні/кВт-год від споживання (до 250 кВт-год та понад 250 кВт-год відповідно).

Раніше ми повідомили про те, що в бюджеті Дніпропетровщини закладено 132 млн грн на соцзахист населення. Окрім того наша область отримає додаткову дотацію з держбюджету у 118 млн грн. У Нікополі стартує прийом заявок на отримання фінансової допомоги у розмірі 6600 гривень. Також наші місцеві ОСББ зможуть отримати кошти на ремонт будинків, пошкоджених обстрілами. Жителям Нікополя і району безкоштовно допоможуть з виїздом і пошуком прихистку.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас