ВЛАДА

В бюджеті Дніпропетровщини закладено 132 млн грн на соцзахист населення

В умовах воєнного стану програма соціального захисту жителів регіону виконується стабільно. Громадяни продовжують отримувати допомогу, яка надається за рахунок коштів обласного бюджету. Починаючи з січня, вже виплачено 14 млн 843 тис грн.

Про це повідомляє голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук, передає Інформатор. Комплексна програма соціального захисту населення області, затверджена депутатським корпусом Дніпропетровської обласної ради. Вона має декілька основних напрямків виплат, які діляться на разові та щомісячні. Для цього в бюджеті-2023 передбачено 132 млн грн.

До разових виплат з бюджету Дніпропетровщини належать:

  • надання матеріальної допомоги членам сімей цивільних громадян, загиблих чи померлих внаслідок військової агресії рф (передбачено 70 млн грн, станом на сьогоднішній день виплачено вже майже 6 мільйонів);
  • субвенція місцевим бюджетам на пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • відшкодування витрат за поховання учасників бойових дій і осіб з інвалідністю внаслідок війни;
  • компенсація виплати особам з інвалідністю на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобілів, мотоколясок і на транспортне обслуговування.

Щомісячні виплати з бюджету області передбачені для:

  • членів сімей загиблих (померлих) Захисників і захисниць України;
  • членів сімей осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, на яких поширюється чинність законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей»;
  • членів сімей поліцейських, які загинули під час виконання службових обов’язків;
  • осіб, яким виповнилося 100 і більше років;
  • реабілітованих осіб, які стали жертвами репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917 – 1991 років.

Також Лукашук нагадав, що окремо до програми соціального захисту цьогоріч було закладено ще 97 мільйонів в якості субвенції бюджету Дніпровської громади на надання матеріальної допомоги мешканцям Дніпра, які проживали в будинку № 118 по вулиці Набережна Перемоги, куди прилетіла ворожа ракета.

Раніше ми повідомили про те, що Володимир Зеленський побував у Нікополі: що відомо. Грядуть кадрові зміни в системі охорони здоров’я: Лисак прокоментував обшук в медичному закладі Дніпра.

Альона Антонова

© 2007-2022 Інформатор - Національне інтернет-видання.
При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання
на сайт інтернет-видання nikopol.informator.ua як джерело інформації є обов'язковим.

Нагору

Информатор в твоем телефоне!

Все новости Никополя в одном Telegram-канале. Подпишись прямо сейчас, чтобы не пропустить что-то важное!

Подписаться сейчас